روح پژوهش بايد در كالبد پايگاه هاي ملي و جهاني دميده شود

مدير كل دفتر امور پايگاه هاي ميراث فرهنگي كشور يكي از اصلي ترين اهداف پايگاه‌هاي ملي و جهاني را ايجاد فرصت براي پژوهش، معرفي و باززنده سازي هويت و فرهنگ ايراني و اسلامي براي پ‍ژوهشگران داخلي و خارجي دانست.

به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري؛ پايگاه هاي ملي و جهاني درحالي ظرفيت مهم در حوزه پژوهش به شمار مي روند كه مدير كل دفتر امور پايگاه هاي ميراث فرهنگي كشور موضوع پژوهش را امري ضروري در فعاليت پايگاه ها عنوان می کند.

«فرهاد عزیزی» مدیرکل دفتر امور پایگاه های ميراث فرهنگي كشور يكي از اصلي ترين اهداف پايگاه ها در حوزه هاي فرهنگي و جغرافيايي آثار منحصر به فرد جهاني را ايجاد فرصت براي پژوهش، معرفی و باززنده سازی هویت و فرهنگ ایرانی و اسلامی برای اندیشمندان داخلی و خارجی دانست.

او گفت: پايگاه هاي ملي و جهاني با تعامل ميان مراکز علمی، فرهنگی و تخصصی در سطح ملی و بین المللی مي توانند فضای مناسبی برای گذراندن دوره های تخصصی و مطالعات کاربردی را فراهم آوردند.

او گفت: برنامه ریزی جامع در مورد موضوعات پژوهشی، مدیریت ،اجرا و انجام پژوهش های مستمر در خصوص مکان یا موضوع ویژه تاریخی ،فرهنگی و طبیعی در حوزه هر یک از پایگاه ها در دست پیگیری است.

وی افزود: این برنامه ریزی در راستای تحقق اهداف کلان مجموعه پایگاه ها مطابق با ضوابط بین المللی و همچنین ضوابط کنونی و آتی سازمان میراث فرهنگی و متناسب با شرایط و نیازهای محل ازجمله اهدافی است که در راستای تشکیل پایگاه ها در دست پیگیری است.

عزیزی ماهیت وجودی پایگاه­ها را در راستای فعالیت­های پژوهشی، علمی و تحقیقاتی دانست و افزود: بر اساس رویکردهای جدید  بر آنیم تا ضمن برقراری ارتباط هر چه بیشتر پایگاه­ها با مراکز علمی و آموزشی  و ایجاد بستر­های لازم و تهیه امکانات مورد نیاز و  جنبه پژوهشی آنها را که در سالهای گذشته به فراموشی سپرده شده بود دوباره احیاء کنیم.

این مقام مسئول یکی از  سیاست های دفتر امور پایگاه ها را فعال سازی وجه پژوهشی پایگاه ها دانست و خاطر نشان ساخت: با توجه به پراکندگی پایگاه­ها در سطح کشور، ظرفیت پایگاه ها می­تواند سهم بزرگی در زمینه افزایش سطح  دانش میراث فرهنگی کشور داشته باشد.

به گفته عزیزی، با توجه به رویکرد جدید پایگاه ها باید در جهت ارتباط با مراکز پژوهشی کشور نظیر دانشگاه ها و مراکز علمی مرتبط فعالیت­های گسترده­ای را در دستور کار قرار دهند.

مدیر کل دفتر امور پایگاه های میراث فرهنگی کشور در پایان از علاقه مندان  و پژوهشگران دعوت کرد تا  با مراجعه به پایگاه های میراث فرهنگی در  سطح کشور از عناوین پژوهشی مورد نظر آگاهی یافته و تا با ارتباط هر چه بیشتر با هم با هدف افزایش و نشر دانش­های مرتبط با شناخت و حفظ میراث فرهنگی کشور عزیزمان ایران گام­هایی استوار بردارند. 

انتهای پیام/

کد خبر 1394083018